ERASMUS+ 'DIFA55+ WEB UYGULAMASI' SEMİNERİ

ERASMUS+ 'DIFA55+ WEB UYGULAMASI' SEMİNERİ

DIFA55+ '55 YAŞ ÜSTÜ YETİŞKİNLER İÇİN GÜNLÜK DİJİTAL BECERİLER WEB UYGULAMASI' SEMİNERİ

 Erasmus+ Digital Facilitator for Adults 55+ (55 Yaş Üstü Yetişkinler için Dijital Kolaylaştırıcı) adlı Projemiz kapsamında geliştirilen #DIFA55+ Web uygulamasının tanıtımı ve değerlendirmesi için seminer düzenledik.

11.04.2023 620

 

DIFA55+ '55 YAŞ ÜSTÜ YETİŞKİNLER İÇİN GÜNLÜK DİJİTAL BECERİLER WEB UYGULAMASI' SEMİNERİ

 Erasmus+ Digital Facilitator for Adults 55+ (55 Yaş Üstü Yetişkinler için Dijital Kolaylaştırıcı) adlı Projemiz kapsamında geliştirilen #DIFA55+ Web uygulamasının tanıtımı ve değerlendirmesi için seminer düzenledik.

'55 Yaş Üstü Yetişkinler İçin Günlük Dijital Beceriler Web Uygulaması' konulu seminer, 5 Nisan 2023 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Seminerin amacı, Fikri Çıktı 2 kapsamında tasarlanan '55+ Yetişkinler İçin Günlük Dijital Beceriler Web Uygulaması’ nı tanıtmak ve eğitimciler ve diğer yetişkin eğitimi personeli ile bu web uygulamasını tartışarak gözden geçirmekti.

Seminere yedi farklı kurum ve kuruluştan 20 kişi katıldı. DIFA55+ Projesi'nin sunumuyla başlayan ve Web Uygulaması sunumuyla devam eden etkinlik tek oturumda gerçekleştirildi. DIFA55+ Web Uygulaması sunumunun ardından, etkinlik proje koordinatörü Yeliz Nur Akarçay moderatörlüğünde Web Uygulamasının nasıl geliştirileceği ve yetişkin eğitimine nasıl entegre edileceği hakkında tartışmalar ve geri bildirim ile devam etti.

Etkinliğe aşağıdaki kurumlardan temsilciler katıldı:

• Yüreğir Şehit Samet Saraç Halk Eğitimi Merkezi  • Çukurova Halk Eğitimi Merkezi • Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezi

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü • Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi • Sarıçam Geçici Konaklama Merkezi

• Sarıçam Toplum Ruh Sağlığı Merkezi • Dalya Eğitim Ajansı

Eğitimciler tarafından tasarlanan DIFA55 Web Uygulaması, 55 yaş üstü, dijital becerileri düşük olan yetişkinler için geliştirilmiştir. 55 yaş üstü yetişkinlerin yaşamını kolaylaştırabilecek potansiyel teknoloji kullanımı hakkında farkındalığı artırmanın yanı sıra, beceri değerlendirme rolüne de sahiptir. DIFA55 Web uygulaması, yetişkinlerin çevrimiçi davranışlarını geliştirmek, internette güvenli olmak ve dijital ortamda daha yetkin gelmek için tavsiyeler sağlamaktadır. Kullanıcılar ayrıca çevrimiçi olmakla ilgili riskler konusunda da bilgilendirilmektedir.

DIFA55+ Web Uygulaması, DigComp çerçevesi etrafında tasarlanmış biçimlendirici bir objektif değerlendirmedir ve günlük dijital yeterliliklerle ilgili durumsal sorular, cevaplar ve ipuçları sağlamaktadır. Tamamlandığında, 5 DigComp (dijital yeterlilikler) ana alanında bir sertifika oluşturulmaktadır. Bu alanlar şunlardır:

         --Bilgi ve Veri Okuryazarlığı    --İletişim ve İşbirliği   -- Dijital İçerik Oluşturma  -- Güvenlik  --Problem Çözme

 Hızlı dijital dönüşüme ayak uydurmanın oldukça zor olduğunu biliyoruz ve amacımız 55 yaş üstü yetişkinlerin dijital bilgi, beceri ve tutumlarını geliştirmeye yardımcı olmaktır.

DIFA55+ konsorsiyumu, eğitimcilerin dijital ve öğretim becerilerini geliştirmeleri için daha iyi araçlar sağlamayı ve 55 yaş üstü yetişkinleri, dijital alanda beceriler kazanmalarına yardımcı olacak bu öğrenme sürecine dahil etmek için  DIFA55+ Projesini başlatmıştır.

’55 Yaş Üstü Yetişkinler için Dijital Kolaylaştırıcı’ modern teknolojileri kullanmak isteyen yetişkinlere dijital teknolojinin yardımıyla becerilerini geliştirme fırsatı sunulmasını ifade etmektedir.

DIFA55+ Projesi, eğitimcilere dijital öğretim becerilerini geliştirmek için daha iyi araçlar sağlamayı amaçlarken, 55 yaş üstü yetişkinleri de bu öğrenme sürecine dahil ederek sosyal içermelerine de katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

'55 Yaş Üstü Yetişkinler İçin Günlük Dijital Beceriler Web Uygulaması' için aşağıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

https://trainingclub.eu/difa/#digital-skills-assessment-web-app