DIFA55+ PROJEMİZİN ÇOĞALTICI ETKİNLİK FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DIFA55+ PROJEMİZİN ÇOĞALTICI ETKİNLİK FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

07.10.2022 525

Sarıçam Halk Eğitim Merkezi ekibi DIFA55+ projesinin ilk proje sonucunu yaygınlaştırmak amacıyla "Dijital kolaylaştırıcının becerilerinin geliştirilmesi" adlı etkinliği 23 Eylül 2022 tarihinde Adana'da gerçekleştirdi.

Çoğaltıcı Etkinlik Faaliyetine 30 katılımcı katıldı ve yetişkinleri destekleme kapasitelerine göre seçildi:

• Eğitimciler ve diğer yetişkin eğitimi personeli, öğretim tasarımı modellerini eğitime entegre etmenin gerekliliğinin farkında olacaklardır.

• Yetişkin öğrenciler - sadece teknolojinin pasif alıcıları değil, aktif teknoloji kullanıcıları olmak için dijital becerilerin önemini anlayacaklar.

• Yetişkin eğitimi kurumları, yetişkin eğitimle ilgili kurumlar - profesyonel ağlardan yararlanacak ve dijital teknolojinin eğitime dahil edilmesi hakkında bilgi edinecekler.

Etkinliğe aşağıdaki ortak ülkelerden delegeler de katıldı:

 

Etkinlik, Erasmus+ programının sunumuyla başladı ve ardından 'Dijital Kolaylaştırıcı Araç Seti' de dahil olmak üzere DIFA55 projesinin sonuçlarıyla devam etti. Dijital teknolojinin yetişkin eğitiminde yer almasının önemine değinilen panelde, katılımcılar kendilerini teknolojiden yararlanmaya teşvik eden alanında uzman kişilerden bilgi alma fırsatı buldular.

DIFA projesi, eğitimcilerin yetişkinler için ilgi çekici öğrenme etkinlikleri oluşturmasına ve paylaşmasına olanak tanıyacak yenilikçi bir dijital eğitim ekosistemi geliştirmeyi, test etmeyi ve uygulamayı amaçlamaktadır. Bunu başarmak için eğitimciler ve diğer yetişkin eğitimi personeli dijital beceriler geliştirmeli ve dijital eğitime uyarlanmış uygun öğretim yöntemlerini ve araçlarını kullanmalıdırlar.

 

Kapsam, dijital pedagojileri kullanarak öğrenme deneyimlerinin nasıl tasarlanacağına dair ortak bir anlayışa sahip olmaktır. Bu ortak hedef, ilgi çekici öğrenme deneyimleri yaratmak amacıyla öğrenme ve dijital pedagojideki en iyi uygulamaları paylaşmak için ortak kuruluşlardan eğitimcileri bir araya getirmektedir.

 

Proje faaliyetinden aşağıdaki sonuçlar beklenmektedir:

      • Dijital eğitimde yeni dijital pedagoji bilgilerini uygulamak için eğitimcilerin artan dijital yeterlilikleri

      • Dijital dönüşümü geliştirmek için ortakların artan kapasiteleri

      • Benzer hedeflere sahip eğitim personeli ile ağ oluşturma

      • İletişim ve kültürel farkındalık alanlarında katılımcıların çok dilli yeterliliklerinin geliştirilmesi

 

2021-1-RO01-KA220-ADU-000035297 referans numaralı "55 Yaş Üstü Yetişkinler için Dijital Kolaylaştırıcı" adlı proje, 01.11.2021-31.10.2023 dönemi için  ERASMUS+ kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilmek üzere Eğitim ve Mesleki Eğitim Alanlarında Topluluk Programları Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir.

Proje ile ilgili güncel haberler için proje web sayfasını ziyaret edebilirsiniz https://trainingclub.eu/difa/