AB ERASMUS+ PROJESİ: AVRUPA İÇİN İNGİLİZCE ÖĞRENEN YAŞLILAR

AB ERASMUS+ PROJESİ: AVRUPA İÇİN İNGİLİZCE ÖĞRENEN YAŞLILAR

AB ERASMUS+ PROJESİ: AVRUPA İÇİN İNGİLİZCE ÖĞRENEN YAŞLILAR (ELDERS LEARNING ENGLISH FOR EUROPE) 

 

'Elders Learning English for Europe' (ELENE) Projesi, yetişkin öğrencilerin mevcut ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Nüfusun yaşlanması küresel bir olgudur ve Avrupa Birliği'nin karşı karşıya olduğu en önemli sorunlardan biridir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaşlı nüfus için aktif yaşlanmayı teşvik eden politikalar ve programlar tasarlamayı önermektedir. Aktif yaşlanma, örneğin daha fazla seyahat etmek ve diğer ülkeleri ve kültürleri tanımak anlamına gelir. Aktif yaşlanmayı teşvik etmek için dillerin ve özellikle İngilizcenin incelenmesi çok önemlidir.

 

ELENE Projesinin hedefleri şunlardır:

 

1. Dil becerilerini (İngilizce öğrenme) ve dijital yeterliliklerini geliştirmek için yaşlıların ihtiyaçlarına göre hazırlanmış yüksek kaliteli öğrenme fırsatlarını geliştirmek ve genişletmek

 

2. Özellikle yaşlıları yabancı dil öğrenimine ve etkili öğretime katılmaya motive etmek için eğitimcilerin ve yaşlıları destekleyen diğer eğitim personelinin becerilerini geliştirmek ve genişletmek

 

Bu hedeflere ulaşmak için, İngilizce'yi yabancı dil olarak öğrenen yaşlılar için e-öğrenme platformu, öğrenciler (yaşlılar) için çalışma materyali (ders kitabı) ve eğitmenler için metodoloji kılavuzu geliştirilecektir.

 

Projenin hedef grupları şunlardır:

 

-Yaşlılara yabancı dil eğitimi veren eğitimciler / personel

 

- Dil öğrenmeye ilgi duyan ve İngilizce bilgisi düşük olan yaşlılar

 

ELENE Projesi, Fundacja Instytut Badan i Innowacji w Edukacji (Polonya), Glandrive (Portekiz), Innetica (İspanya) ve Sarıçam HEM (Türkiye) tarafından oluşturulan uluslararası bir konsorsiyum tarafından yürütülecektir.

21.02.2022 431